Najaarstuinwerken

De voorbije week grotendeels in de tuin bezig geweest.  Zonnig weer, dus je hoort me niet klagen.  Een van de dingen die ondertussen afgewerkt zijn, heb ik al in een vorige post vermeld en ondertussen geupdate : de borders van mijn gazon.

Ook was het gazon rond mijn zwemvijver nogal oneffen door de graafwerken van de vijver en ingraven van de elektriciteitskabel.  Het najaar is ideaal om dat wat effen te krijgen.  Mijn gazon herzaaien zag ik voorlopig niet zitten, omdat er langs de kant van het huis nog veranderingen op til staan, dus was de optie “de oneffenheden weg werken met aarde” en een beetje gras inzaaien.  Dus een aantal kruiwagens aarde uitkieperen, openharken zodat het er ongeveer effen uitziet, graszaad over strooien, aanrollen en vervolgens nog eens voorzichtig effen harken en nog eens aanrollen.  Op sommige plaatsen ligt er maar een cm aarde bij, op ander plaatsen een 5-tal cm.  Het oud gazon steekt al na een paar dagen zijn groene sprietjes terug boven waar het niet te dik ligt.

Vooraan zijn de karrensporen opgevuld, en het niveau gelijk gemaakt met het terras.
Naast de vijver is het ook geëgaliseerd.

Op een plaatske waar Asters groeien, heb ik gemerkt dat die ook nogal durven woekeren.  Daarvoor heb ik ook een zone afgebakend door EPDM folie 30 cm in de grond te steken, zodat ze op die plaats blijven.

De speelplaats voor de Asters

Twee jonge knotwilgen die op het einde van mijn tuin staan, waren ook aan een knotbeurt toe, en bij deze is hun koppeke mooi geschoren.

Coupe "knotwilg"

Vervolgens ook het knot- en snoeihout en stukskes gezaagd en netjes gestapeld als brandhout.

De fijne takjes dienen als aanmaakhout, nog fijner materiaal ligt op mijn takkenhaag.

En op een aantal wortelstokken die ik een maand geleden uitgegraven had, zijn ondertussen een paar mooie paddenstoelen gegroeid.

_

En ondertussen is ook al een deel van mijn moestuin gespit.  Laat de lente maar komen !

Al een derde is klaar.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.