Schuil- en schaduwplaatsen

In april vorig jaar is er een van mijn cavia’s spoorloos verdwenen.  Of die door een vogel of een kat gepakt is, weet ik nog steeds niet (politie vindt dit onderzoek niet belangrijk genoeg en heeft de boel na 1 dag verticaal geklasseerd).  In de hoop van dit niet meer mee te maken, heb ik verschillende schuilplaatsen voor de cavia’s voorzien, alsook een schaduwplek voor de kippen (waar de cavia’s ook onder mogen).  Op onderstaande foto komen ze rechts uit hun kot, hebben ze 2 buizen waar ze in kunnen, twee betonplaten waarachter ze kunnen lopen, naast een takkenhaag nog een stuk buis die als schuilhokje dient, en onder de takkenhaag zie ik soms ook een snoetje verschijnen.

Schuilplaatsen en verbindingswegen

Langs de andere kant van de takkenhaag ligt een oude rioolbuis, een afdak waar de kippen dikwijls onder liggen te rollen in het zand, en nog een half doorgesneden vat.  Ja, het ziet er een half stort uit, maar mijn beestjes maken er gretig gebruik van 🙂

Nog meer schuilplaatsen...

Ondertussen is gebleken dat Lola (een van die lichtbruine cavia’s) toch een pietje heeft met bijhorende ballekes.  Vorige vrijdag zijn deze laatste door de dierenarts weggenomen.  Nog steeds blijft mijn vermoeden dat de 2 onlangs geboren cavia’s, reeds verwekt waren bij de kweker van Lola en Liza.  Ook verwacht ik dat er over een maand of zo nog kleintjes zullen bijkomen omdat Lola toch de tijd gehad heeft om zijn ding te doen op mijn drie resterende vrouwkes…

Lekker gras !
En ze blijven schattig !

1 thought on “Schuil- en schaduwplaatsen”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.