Wall of dead animals

De muur waarlangs ik mijn dode dieren begraaf wordt steeds langer.  Deze middag was ik met collega Bart over mijn Blog aan het babbelen, en hij vertelde dat hij gisteren met zijn dochter door mijn blog aan het scrollen was, en dat zijn dochter zich afvroeg of ik wel goed zorgde voor mijn dieren, omdat ze bij verschillende posts passeerden van dode kip, dode cavia, nog een dode cavia, nog een dode cavia, …  Zijn dochter is zot van kippen, en krijgt er binnenkort nog een paar bij.  Ik zei hem dat ze hopelijk geen  onverwachte sterfgevallen onder haar kippen krijgt, want meestal zie je dat niet aankomen.

Ik had beter gezwegen, want deze morgen zat mijn wit Mechels Hoen nog te broeden op een leeg nest, deze avond lag ze dood in het kiekeplein.  Misschien zorg ik toch niet zo goed voor mijn beesten en kan ik beter mijn hele tuin in beton gieten en verhuren als parking.  Kippen enkel nog in legbatterijen, cavia’s in een klein kotje dat ze amper nog kunnen bewegen, en mijn kat opsluiten in de badkamer zodat die enkel nog door het venster kan kijken…

Maggy is niet meer...

4 thoughts on “Wall of dead animals”

  1. Wat jammer Andy!
    Ik beloof dat ik niet meer over je dode dieren ga babbelen ‘s middags aan de tafel.
    PS: voor dat beton ga je wellicht geen bouwvergunning krijgen, dus laat het huidig groen-paradijsje maar onaangeroerd 😉

  2. Inderdaad wel een pechjaar voor je beestjes. Maar euh, nu uw kippenbestand zo uitgedund is … Geen zin in Tiense vechtkrielen? Ik heb een hen die op een massieve berg eieren zit te broeden ….

  3. @ meneer boerenerf : bedankt voor het aanbod, maar ik ga toch proberen verder te doen met Vlaanderse Koekoeks en misschien nog een wit Mechels Hoen (daarvan kan ik de eieren herkennen), zodat ik zeker kan zijn van raszuivere Vlaanderse Koekoeks. Als ik andere rassen tussen steek die er erg goed op gelijken, dan ga ik met “stratier” kippen eindigen hé.

  4. Dat ligt heus niet aan u, vele dieren zouden dromen van een thuis bij u… Alst een troost kan zijn ik ben ook kat en hond kwijt op 2 maand, ene door ziekte en ander hartaderbreuk en mijn dieren wonen niet zo groot (wel meer dan enkel een badkamer).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.