Voorlopig wint de kip

In een vorige post was ik een wedstrijdje begonnen met een van mijn kippen om eieren uit te broeden.  Jammergenoeg is die kip overleden, maar mijn Vlaanderse Koekoekshen had de weddenschap overgenomen.  Ondertussen heeft ze het deel van “omtersnelst” gewonnen, gisteren liepen er 4 kuikens achter haar…   (tot daar mijn veronderstelling dat er maar 2 eieren onder haar gat lagen)

De fiere en bezorgde mama

Wat het “omtermeest” deel van de weddenschap betreft is het nog afwachten.  Deze morgen lagen er al 2 kuikens in mijn broedmachine, en deze avond nog 1.  De stand is dus 4-3.  Maar ik wacht nog 2 dagen om de weddenschap af te sluiten.

Deze liggen al te bakken onder de lamp.

 

6 thoughts on “Voorlopig wint de kip”

 1. Op het eerste zicht geen witte er tussen. Zijn er toevallig kuikens bij
  met dons op de poten?

 2. @LL : neen, nog geen met dons op de poten, maar er zijn nog geen van de witte eieren uitgekomen. Ben benieuwd of er daarvan nog zullen openbreken.

 3. Proficiat met de nieuwe kroost Andy!
  Zijn dit nu halfbroertjes en -zusjes van ons Olga en Tamara?
  Of zijn O&T tante geworden?

  Die familiale situatie ten huize Andy, ik ben den draad al lang kwijt 🙂

 4. De stand is definitief : de kip wint in snelheid en aantal. Deze morgen had ik 4 kuikens, maar deze avond lag er eentje dood. Bij de kip zijn ze nog alle 4 in leven.

  De rest van de eieren is niet uitgekomen. Slechts in 1 van de eieren van het wit Mechels hoen zat er een dood kuikentje, de rest was niet bevrucht of is niet beginnen ontwikkelen. Dus nu weet ik nog niet of die kuikens een kleurverschil zouden hebben.

  @Kristel : ik weet het ook niet meer of het broertjes/zusjes, halfbroertjes/zusjes, neven/nichten, grootouders of achterachterachterkleinkinderen zijn. Ik geef zelf geen namen meer aan mijn beestjes, de roulatie is de laatste maanden te hoog.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.