Plaatsen tweede regenwaterputje

Een goede vijf jaar geleden had ik al een waterput geplaatst, maar die was te klein naar mijn goesting, en ook naar de goesting van de stadsdiensten, want bij nieuwbouw moet er een regenwaterput gestoken worden (ik denk van 7000 liter in mijn geval).  Ik heb gekozen voor 10.000 liter.  Nu mijn huis afgebroken is, konden ze die probleemloos steken met een grote kraan.

Putje graven
Putje graven
Regenwaterput vastpakken
Regenwaterput vastpakken
Put in het putje laten zakken.
Put in het putje laten zakken.
Voila, zolang duurt dat !
Voila, zolang duurt dat !
Nu nog voor de helft met water vullen zodat die niet naar boven komt door de druk van het grondwater.
Nu nog voor de helft met water vullen zodat die niet naar boven komt door de druk van het grondwater.

 

 

10 thoughts on “Plaatsen tweede regenwaterputje”

  1. Dat is voldoende capaciteit voor uzelf, wij zijn met 2 personen, hebben een put van 6500 liter, we spoelen de toiletten en gebruiken het water voor de wasmachine. De tank is nog nooit leeg geweest. We gebruiken de pompunit van Intewa, zijn daar zeer tevreden over.

  2. @Peter : mijn put van 5000 liter is toch al af en toe leeg geweest, en die werd voornamelijk gebruikt voor de was, dieren water geven, en beperkt planten begieten. In mijn huis is het de bedoeling van WC, bad en wasmachine erop aan te sluiten. Maar ik moet zeggen dat niet heel mijn dak erop aangesloten was. Bij mijn nieuwbouw zal dat wel het geval zijn.

  3. Ik heb niet specifiek gekozen voor rechthoekig. De grondwerker had 2 leveranciers waar hij putten kocht, de ene waren ronde, maar iets dunnere betonwand, de andere rechthoekig en dikkere wand, dus kwalitatief beter.

  4. Beste,
    Waar haar je rechthoekige regenputten? ik ben ernaar op zoek.

  5. @Virginie : geen idee, de grondwerker koopt die aan, maar ik meen me te herinneren dat die van de kanten van Roeselare komen.

  6. @Andy
    Ben ook op zoek naar rechthoekige regenput,kun je even aan de aannemer vragen waar de put vandaan kwam?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.