Prijs na 2 dagen

Ik heb al een paar jaar last van één of meerdere mollen in mijn tuin, maar ik maak me er niet te druk in, af en toe zie ik een molshoop verschijnen, maar het blijft binnen de perken.  Mijn buur daarentegen heeft een gemillimeterd gazon waar dagelijks nieuwe molshopen verschijnen.  Hij heeft al van alles geprobeerd : buizen die trillingen geven, omgekeerde flessen, stinkende bolletjes.  Ik heb me tot vorige week beperkt met calciumcarbure af en toe in een gang te steken, en dan was het weer een paar weken rustig.  Mijn buur is dan ook met calciumcarbure begonnen, maar hij geraakt er toch niet volledig vanaf.  Een paar weken geleden was ik er met iemand uit mijn vriendenkring (Tom G. om geen namen te vermelden) over aan het babbelen, en hij zei dat al die middeltjes niet helpen.  Enkel klemmen zijn effectief.  Ik herinner me uit mijn jeugd dat mollen vangen met klemmen mij nooit gelukt was.  Maar er is een verklaring voor : ik deed het kloteverkeerd.  Dankzij de tips die ik van Tom gekregen heb is het me na 2 dagen gelukt…

Spijtig voor de mol maar ik win...
Spijtig voor de mol maar ik win…

Nu de tips :

1.  Zoek door met een stokje in de grond te duwen de gang tussen 2 molshopen (niet in de molshoop zelf).

2. Maak een gat  iets groter dan de klem, even diep als de onderkant van de gang.

3. Plaats de klem in het gat en zet er een emmer omgekeerd over.

4. Belangrijk : doe dit alles met tuinhandschoenen aan zodat je geen geur achterlaat op de klem.  Ik heb mijn handschoenen eerst in de aarde en gazon gewreven om zeker te zijn dat ze naar de tuin ruiken.  Laat de klem ook in open lucht liggen als je die niet gebruikt, zodat die niet naar iets anders ruikt (reinigingsmiddel, olie, …)

 

Update 5-2-2014 :

Mijn excuses aan Bart.  Nummer 2 is gevangen.

Heeft wat meer moeite gekost, maar na meer dan een week heb ik hem.
Heeft wat meer moeite gekost, maar na meer dan een week heb ik hem.

5 thoughts on “Prijs na 2 dagen”

  1. Ok, ik zal ze levend vangen en in uw tuin komen droppen. En over mijn cavia’s die gedood worden door andere beesten zeg je niets 🙁

  2. Alle mollen welkom op mijn erf. ‘t stikt er nu al van dus op een paar hopen meer of minder zal’t niet komen. Leve de Mol!
    En ‘t is niet omdat een vos/kat/hond/sperwer/marter cavia’s eet dat ge zelf als een dolleman moet beginnen moorden hé Andy! 🙂

  3. De mollenklem is inderdaad de meest effectieve manier om van de mollen af te komen. Het is alleen niet de meest diervriendelijke manier van mollen bestrijding.
    Woelmuizen en woelratten kunnen ook een flinke ravage aanrichten in de tuin. Er is een ecologisch product op de markt die al deze ongenode gasten op dier- en natuurvriendelijke manier verjaagt.
    http://www.melkbusshop.nl/mollen-carbid-kopen/

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.