6 thoughts on “Warm hé”

 1. Hoi
  Ik heb je ganse blog al eens doorgenomen en vroeg me af of je nog steeds tevreden bent met de zwemvijver?
  kan je het water goed zuiver houden?
  Hoe is het met de plantenfilter? nog geen verstopping gehad?
  Is de oppervlakte van de filter voldoende voor de vijver?
  Op de meeste plaatsen raden ze 1/3 aan.
  Ben zelf ook bezig met de plannen voor een zwemvijver.
  Vijver zou 5.2 op 8 worden.
  filterzone 2 mogelijkheden 8 op 2 m ofwel 5 op 2.5.
  De versie met 5 op 2.5 krijgt meer zon als de andere.
  We zullen nog veel moeten tekenen en denken voor we er zijn.

  Alvast bedankt voor de mooie blog van je.

 2. @Dirk : ik ben nog steeds tevreden over de zwemvijver. Het water blijft proper, 3 keer per jaar stofzuig ik het slib eruit. De filterzone is dus groot genoeg.

  Ik heb nog geen verstopping gehad in de filterzone, maar moest ik het herdoen, zou ik onderaan een zonde maken met roosters waarop de lavastenen liggen. De rooster zou ik op 20-30 cm hoogte leggen boven de bodem, en zorgen dat er een grote buis tot in de onderste zone loopt, zodat die kan leeggezogen worden als er zich slib ophoopt onderaan. De drainagebuizen zou ik dan op de rooster leggen zodat die nooit in het slib liggen. Maar zoals gezegd, nog geen problemen gehad.

  Ik zou ook een kraan voor en na de pomp steken, als die ooit moet vervangen worden, dat die put niet onder water loopt.

 3. Hoi Andy,
  Geweldige blog van je met zeer duidelijke beschrijving.Wens je veel plezier de komende jaren met je vijver en dat hij maar goed mag blijven functioneren.
  Natuurlijk heb ik nog een vraag voor je,waarom heb je gekozen voor een downstream filter en niet voor een upstream. volgens mij zal een upstream minder snel dichtslibben. Graag lees ik je mening hierover met voor en nadelen.
  Nog bedankt voor de tijd die je aan je blog besteed hebt, heb er veel van opgestoken.

 4. @Cees: ik moet je voorlopig het antwoord verschuldigd blijven. Ik heb dat ooit gelezen als ik eraan bezig was, maar herinner me er voorlopig te weinig van, en mijn literatuur ligt in mijn stockage.
  Ik zou denken dat de buizen dan langs de binnenkant sneller verstopt geraken omdat je in de omgekeerde richting pompt.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.