Dressing maken

Omdat de grondoppervlakte van mijn bouw niet zo groot is en ik alles beneden wilde, is de slaapkamer niet zo groot. De architect had gekozen voor een dressing naast de slaapkamer.  Met een dressing kan je alle beschikbare oppervlakte benutten, in tegenstelling tot een gewone kleerkast waarvan de afmeting meestal niet overeenkomt met een stuk muur waar je die kan tegen zetten.  Een offerte bij een dressingsbouwer viel nogal tegen voor mijn spaarvarken, en dankzij de tip van Marianne en Albert bleek dat je in Ikea zelf dressings kan samenstellen.  Prijs/kwaliteit zeer tevreden, en ook de mogelijkheden van samenstellen verrasten me in de aangename zin.  Na het worstelen op de webpagina om een ontwerp te maken, kon ik de bijhorende shopping list afprinten en mijn onderdelen gaan ophalen in de Ikea van Gent.  Ik ben een rustig type, maar geloof me, ‘ The Loop’ rond Flanders Expo en Ikea zorgt er telkens voor dat tijdens de heen- en terugweg zodanig veel vloek in mijn auto dat ik nadien telkens moet gaan biechten.  De persoon die hiervoor verantwoordelijk is zouden ze moeten castreren, en een pijnlijke dood laten sterven.  Maar ik wijk af van mijn onderwerp…  Twee weekends bezig geweest met de boel in elkaar te vijzen. Voor 1200€ is mijn dressing geplaatst 🙂

Op de plannen stond een klein hoekje met het woordje ‘tellers’ in. De oppervlakte die hiervoor effectief moet voorzien worden, valt dik tegen…
De eerste kast geplaatst, in de achterwand gaten gemaakt voor de zaken waar ik nog moet aankunnen.
Twee kasten van een meter breed, en eentje van 50 cm. Eén muur van staat vol.
Tegen de andere muur heb ik 2 kasten gezet van 75 cm breed met kleerhanger, broekenrek, lades en schoenrek.
De kant van de 3 kasten heb ik ook lades, kleerhangers en een schoenrek onder de tellers. Als ik nu niet alles kan opbergen, dan weet ik het ook niet meer.
Op de smalste kast zit een spiegeldeur, de rest zijn witte schuifdeuren.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.