Buitenkot voor de cavia’s

Mijn cavia’s zitten in een kot in het kippenhok. Ze kunnen dus samen met de kippen in het kippenplein rondlopen.  Maar eigenlijk wil ik ze wat meer te zien krijgen, en ga ik ze op een stuk met gras steken naast mijn huis.  De bedoeling is dat ze daar ook in de winter kunnen zitten, dus heb ik een geïsoleerd kot gemaakt voor ze.

Ik heb nog een paar isolatieplaten over van mijn verbouwingen, dus ga ik die gebruiken voor de isolatie van het kot. Als grondoppervlak gebruik ik een volle plaat. Planken (recuperatie van de afbraak van mijn oud huis) zagen op maat van de plaat.
Het grondvlak: ondersteboven op maat van de isolatieplaat.
Vervolgens de zijkanten bevestigen aan de grondplaat. De grondplaat zit ongeveer 10 cm boven de grond (zodat de cavia’s eronder kunnen via een paar gaatjes).
Isolatieplaat op de bodem leggen, isolatie langs de zijkanten en een gat maken als ingang, en een gat als venster.
Een binnenkot maken met platen dat net binnen de isolatiemantel past en erin schuiven.  Ook een opening als ingang en een als venster.  Het groen net is om hooi in te leggen.
Een isolatieplaat als deksel van de isolatieschil, een houden dak met scharnieren vastgemaakt.
Zo is de bovenkant van het kot geïsoleerd.
Op het kot heb ik golfplaten bevestigd als waterdichting. Een automatisch deurtje dat dicht gaat als het donker wordt. Onderaan zie je één van de drie openingen zodat ze onder het kot kunnen kruipen.
Zicht van de zijkant met het pvc raampje. Zowel van binnen als van buiten zit een pvc raam. Ik heb ertussen een beetje draad gestoken zodat ze niet tegen het raam zouden lopen als ze in paniek zijn.
Zaterdagmiddag heb ik ze in hun nieuwe kotje gestoken. Zal nog een paar dagen wennen worden aan de nieuwe omgeving.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.