Ben je blank of ben je zwart

Een van mijn geadopteerde legkippen was aan het broeden geslagen.  Met een valse start (een paar dagen op een nest zitten broeden, en erna van nest veranderd, dus terug vanaf nul moeten beginnen) is ze er toch in geslaagd van een paar kuikentjes uit te broeden.

Gisteren had ik 3 kuikentjes gezien: 2 witte en 1 zwarte.
Vandaag zat ze buiten met 2 zwarte en 1 witte. Er is er dus al eentje verdwenen 🙁
Ik dacht dat ze op 4-5 eieren zat te broeden, maar het waren er uiteindelijk 23. De overschot heb ik nog in mijn broedmachine gestoken, ook al waren ze al koud. Ik zal een gedurende een paar dagen kijken of er nog iets uitkomt (waarschijnlijk niet).

Update 7/5/2017:

Na die paar dagen in de broedmachine zijn geen eieren meer uitgekomen.

Ondertussen schieten er maar 2 kuikentjes meer over.  Twee zijn verdwenen.

2 thoughts on “Ben je blank of ben je zwart”

  1. Is dat een van onze Nicky & Paris kippen die aan het broeden gegaan is..? 🙂

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.