Viermaal ‘zucht’

Het was weer zover.  De vos heeft nog eens mijn kippenbestand uitgedund.  Vier stuks kwijt.  De twee kuikentjes die ondertussen al half volwassen kippen geworden waren en twee geadopteerde legkippen die ik iets meer dan een jaar geleden in huis genomen had.

Een van de kippen waar de kop van afgebeten is.
Deze keer had de vos een weg onder de draad gegraven.

Ik dacht eerst dat de vos ‘s ochtends vroeg bij licht gepasseerd was (en dus het automatisch luik al open was), maar dan zouden al mijn kippen gedood zijn.  Na wat onderzoek bleek dat de lamp kapot te zijn die ‘s avonds in het kippenhok een half uur na zonsondergang blijft branden zodat de kippen toch nog binnen geraken.  Sommige blijven liefst tot het schemerduister buiten en tegen die tijd was het automatisch luik al dicht.  Om die reden had ik een licht met timer in het hok geïnstalleerd zodat het luik langer open bleef, maar de lamp had nu de geest gegeven en hebben een paar kippen buiten moeten slapen…  Djue toch !!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.