Nieuwe kipjes

Twee weken geleden had ik een weekendje Centerparks georganiseerd met vrienden (31 in totaal). Gewoon kwestie dat ik eens kon weggaan en dat niet in mijn eentje moest doen. Ik heb me rot geamuseerd bijgevolg kan het me weinig schelen wat de andere ervan vonden.

Vorige vrijdag vroeg M. (één van die 31) of ik de zaterdag thuis was, ze zou eens langskomen. Helaas was ik de zaterdag al bezet. Hetzelfde voor de zondag. De wet van Murphy, ik ben heel vaak thuis, maar als ik dan eens weg ben, dan willen mensen langskomen…

Eigenaardig genoeg begon I. (een ander van die 31) zich ook te moeien wanneer het dan eens zou passen. Raar dat die ervan op de hoogte was en ze beiden niet wilden zeggen waarvoor M. zou langskomen.
Bijgevolg begint een mens na te denken waarvoor het zou kunnen zijn hé. En dan volgt er iets wat je (onrealistisch) hoopt, en wat je (realistisch) krijgt.

Een week later kreeg ik op vrijdagavond een sms van M. of ik thuis was en dat ze dan zou langskomen. Ik hoopte dat het lekkere kippetje M. mij een 15 minuten durende knuffel zou geven en een paar keer een tong zou draaien om me te bedanken voor het weekend Centerparks. De realiteit was dat lekker kippetje M. twee lekkere kippetjes mee had als cadeau (neen, niet haar kindjes, die waren wel mee, maar mocht ik niet houden). Wel Vlekje en Streepje.

Mijn hoop dat het over lekkere kipjes ging gaan was juist, maar ik had het fout tussen de ‘figuurlijke’ en ‘letterlijke’ betekenis…

Streepje en Vlekje

In ieder geval wil ik (*) K, T, (M, A, B), S, B, G, L, I, T, A, C, B, C, M, N, J, N, (L ,Y), T, K, L, G, (E, W, L, F, K) bedanken voor de kipjes 🙂

(*) namen tussen haakjes hebben nog steeds niet (volledig) betaald voor het weekend Centerparks, dus bedank ik ze ook nog niet voor de kipjes.

Nu moet het ook passen dat ik een week geleden ook 3 afgedankte legkippen besteld had bij Red een legkip die zaterdag kon halen.

Drie occasie legkippen: Bloot Gat, Blote Tetten en Rochel.

Dat brengt dus mijn totaal op: 1 haan, 1 oude kip van T&I die nog eieren legt, 2 legkippen van 2016, 3 legkippen van 2018 en 2 kuikens.  Hopelijk mogen ze lang en gelukkig leven.

2 thoughts on “Nieuwe kipjes”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.