Dit kan problematisch worden !

In mijn vorige post had ik vol goeie moed een timer gehangen voor het kippenluikje zodat het op bepaalde tijdstippen zou open- en dichtgaan. Dat werkt ook perfect. Ik had het tijdstip om te sluiten een half uur later gezet (22u30) omdat het bij zonnig weer lang licht blijft, en de kippen blijkbaar tot op het laatste moment wachten om binnen te gaan. Prima zou je denken…

Vorige woensdag was het hier ‘s avonds zwaarbewolkt. Ik ging om 21u30 eens kijken naar het kippenhok. Luikje was al dicht omdat het te donker was voor de sensor (de timer heeft dan geen voorrang). De kippen zaten nog buiten omdat het nog niet donker genoeg was, en ze maakten nog geen aanstalten om binnen te gaan.

Om 21u45 nog eens gaan kijken. Dan was het licht in mijn kippenhok aangeslagen (met een andere timer om problemen met bewolking te omzeilen gedurende het laatste uur voor het donker is), het luikje was terug open, kippen maakten nog geen aanstalten om binnen te komen (zware bewolking was weg).

Om 22u nog eens gaan kijken: luikje nog open, één kip binnen, andere twee waren rond de ingang nog wat aan het keuvelen.

Om 22u15 ging ik nog eens kijken, het was toen half donker buiten, over een kwartier zou het volledig donker zijn. Licht in het kippenhok was nog aan, geen kippen in het kippenhok. Ik ging langs achter gaan kijken in het kippenplein, en zag ik iets wegflitsen onder de draad… Dat kan toch de vos nog niet zijn op dit uur ??? Jawel, een dode kip en een kip verlamd van de schrik. De derde vond ik niet meer terug, enkel nog pluimen.

Kip 25.686 is niet meer
22u16, nog niet volledig donker en de vos loopt weg met een kip.

Ik begin ten einde raad te geraken. Volgende poging om de vos weg te houden zijn toestellen met ultrasoon geluid. Ik heb er maar direct 4 gekocht omdat mijn kippen in verschillende stukken van mijn tuin kunnen. Afwachten of dit zal helpen… Gisteren 2 nieuwe kippen gaan kopen zodat ik er weer 3 heb.

Andere suggesties zijn welkom (jachtgeweer, explosieven, een vleesetende dinosaurus, …)

Ik heb zo 4 van die lachende mannekes geplaatst. Ik moet zeggen dat ik dat wel lichtjes hoor als dat aanslaat (een heel scherpe toon). Hopelijk hebben de kippen er geen last van. Ik denk dat de paarden in de weide ernaast het ook horen wand die wandelen weg als het aanslaat en flapperen met hun oren.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.