Kip 25.686 tot en met 25.688

De zoveelste poging om kippen te houden. Vorige week heb ik een timer besteld voor op het automatisch kippenluik. Het probleem met de vos is dat in de zomer het al licht is voor 6u s’ morgens, de kippen dus al buiten kunnen op dat uur, en de vos op dat uur nog aan zijn werkronde bezig is.

Met de timer zou ik er moeten in slagen om het probleem van het licht te omzeilen. De timer staat ingesteld dat het deurtje maar mag opengaan om 8u (ook al is het al licht vanaf 6u) en moet dichtgaan om 22u (ook al is er nog licht (hier zal ik moeten kijken dat mijn kippen dan wel zeker al binnen zitten)). Als er in de winter pas om 8u30 licht is, dan zal het luikje pas om 8u30 open gaan. Als het al om 17u donker is, dan zal het ook om 17u dicht gaan.

De timer is gewoon met 2 kabeltjes aan te sluiten op de motor.

Vrijdag ben ik 3 kippen gaan kopen. Ik ga beginnen met 3 en na de zomer er nog 3 bijkopen zodat de leg (hopelijk) een beetje gespreid is.

De eerste stappen buiten…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.