Nieuwe slimme telefoon

Begin 2011 had ik mijn eerste smartphone gekocht: een LG-P500. Geen supermodel in die tijd, maar voor mijn toepassingen meer dan voldoende. Surfen, mail lezen, bellen, SMS-en, de krant lezen. Ik had en heb er geen nood aan om om de paar minuten “Ping, ping, ping, …” te horen van Facebook, Whatsapp en co omdat iemand een nieuw (nutteloos) bericht post. Dus mijn telefoon was maar af en toe online, bijgevolg ging de batterij lang mee (in het begin 5-7 dagen, tot voor kort nog 3 dagen, zelf na 9 jaar dienst !).

4 jaar geleden begonnen de eerste probleempjes: verschillende apps wilden niet meer werken en konden niet meer geüpdate worden omdat het besturingssysteem te oud was of omdat er te weinig geheugen vrij was. Dropbox en buienradar waren de eerste apps die ik moest missen. Vervelend, maar er viel mee te leven. Een 2-tal jaar geleden kon ik niet meer surfen. Het besturingssysteem kon niet overweg met “https” (enkel met “http”). Viel ook nog mee te leven.

Ik was af en toe al eens aan het uitkijken wat er op de markt was van smartphone voor een schappelijke prijs, maar ik was altijd ontgoocheld door de grootte van te nieuwe toestellen. Je moet tegenwoordig een laptoptas mee hebben om je smartphone te kunnen wegsteken. Ik wilde een klein toestel dat makkelijk in mijn broek- of hemdzak kan. Helaas waren die niet te vinden. Enkel oudere iPhones waren nog te doen van afmetingen, maar daar vielen de prijzen dan tegen. Dus was ik van plan om verder te doen met mijn LG-P500 tot de batterij versleten was.

Neen, de batterij is nog niet versleten, die gaat nog 2-3 dagen mee, maar sinds een 2-tal maanden wil de agenda niet meer werken. Het lukt niet meer om mijn google-agenda te synchroniseren. Het zal met het oude besturingssysteem te maken hebben (ik vermoed dat je met een Windows 95 ook bijna niets meer gedaan krijgt online). Daar kon ik helaas niet mee leven, die agenda is te belangrijk. Dus was ik toch verplicht van uit te kijken naar een nieuw toestel. En wat bleek: er is eind vorig jaar een nieuw klein model uitgekomen. Amper groter dan mijn huidige, en voor slechts 130€ 🙂 Voor mijn toepassingen zijn de specificaties voldoende, het is valbestendig en bijgevolg heb ik die meteen besteld.

Ondertussen werk ik er een paar dagen mee, en de eerste indrukken zijn positief. Hopelijk voor de volgende 9 jaar…

LG-P500Cubot Kingkong Mini
Scherm480 x 320, 3,2 inch 690 x 540, 4 inch
BesturingAndroid 2.3.3Android 9.0 Pie
Geheugen512 MB + 170 MB3 GB + 32 GB
Processor1 x 600 MHz4 x 1,3 GHz
Camera3 MP13 MP + 8 MP
Batterij1500 mAh2000 mAh

2 thoughts on “Nieuwe slimme telefoon”

 1. hey Andy,

  Waar heb jij die Kingkong mini gevonden? en natuurlijk, praat die Nederlands? Ikzelf ga er mij ook 1tje aanschaffen als hij Nederlands kan, maar met Aliexpress en boven 22€ is weeral passeren langs de kassa…

  Grt,

 2. @Cesar,
  ik heb die bij bol.com gekocht, maar die is momenteel niet meer leverbaar:
  https://www.bol.com/nl/p/cubot-kingkong-mini-10-2-cm-3-gb-32-gb-dual-sim-zwart-rood-2000-mah/9200000127630398/?promo=list_818_recentbekeken-MCM-slot_D2_product_3_&bltgh=gX2ivnPLNiEyHIvpGSlI-w.1_26_gTmz5Wxlrw7ID5xe-rJP5g.2.ProductImage
  Hij werd voor Bol.com geleverd door Glonics, maar daar zie ik het voorlopig ook niet meer staan.
  https://www.glonics.be/shop/
  Hij spreekt Nederlands, dat is geen probleem. Misschien eens googelen of er andere zijn die het verkopen. Wie weet is het momenteel niet leverbaar door het Corona virus.
  Het staat nog op de producent zijn website, dus normaal maken ze die nog.
  https://www.cubot.net/smartphones/king-kong-mini/

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.