Heraanleg gazon

Sinds mijn terras er al enkele maanden ligt, is het ook tijd om het gazon dat er aan grenst op niveau te brengen en grotendeels te heraanleggen.

Ik had in mijn gazon een heuvel liggen van aarde van het uitgraven van de fundatie van mijn garage van 13 jaar geleden.

Nu is het tijd om alles te nivelleren naar het niveau van mijn terras. Die heuvel had zijn charme, maar je kon er in de zomer geen tafel of springkasteel op zetten. Dus veel aarde afgevoerd naar het kiekeplein en een deel naar de voortuin om de grasdallen op te vullen. Voor de rest de boel omspitten om het vlak te krijgen en dan nieuw gras te kunnen zaaien.

Al een gans stuk omgespit op 2 februari, de kippen vonden het plezant dat ze eens uit het plein mochten.
Als het platgerold is geeft het een beter zicht waar het nog te hoog of te laag ligt.
Op 16 februari zijn we weer wat verder. De heuvel is weg, nog de strook langs de garage omspitten en dan kan ik gras zaaien (hopelijk tegen het eind van de maand).

Update 23/2/2020:

Ondertussen is het ganse stuk dat ik wilde spitten gedaan. Tot aan de achterkant van de garage. Misschien doe ik de rest volgende winter.
Nu nog rollen, vlak harken en gras zaaien.

Update 22/3/2020:

Na het rollen, harken, rollen merkte ik dat er toch nog veel ‘verzakkingen’ waren als ik er over liep. Dat is door de vele lucht compartimenten tussen de kluiten van het spitten. Dus heb ik maar eens een grondfrees gehuurd om het diep te kunnen frezen. Een kinderdroom die uitkomt 😉
Een fijn gefreesd stukje grond…
Na rollen, harken, rollen, harken ligt het vlak genoeg naar mijn goesting.
Op een niet winderige dag gras gezaaid.
Na het zaaien: harken, rollen, harken, rollen. Daarna random krokusjes planten en water geven. Laat het gras maar groeien, laat het gras maar groeien !

2 thoughts on “Heraanleg gazon”

  1. @Reinier: geduld is de sleutel tot succes. In stukjes die ik 14 dagen vroeger gezaaid had komen nu langzaam sprietjes naar boven.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.