Kuikens eten macaroni

Er is duidelijk verschil in activiteit en leerproces tussen de kuikens die door de kip opgevoed worden, en deze die van de warmtelamp hun opleiding krijgen.  Als ik deze onder de lamp eten breng ‘s morgens, dan staan die te kijken precies of dat eten hen zal aanvallen.  Voor de 4 kuikens die de mama kip aan het opvoeden is, is er nooit kwestie van schrik.  Ze worden geroepen door de mama dat er lekkers is.  Maar jaloersheid blijkt ingebakken.  Ook al ligt er een berg macaroni, toch is dat stukje waar broertje of zusje mee wegloopt net het lekkerste dat ik ook wil.

2 comments

  1. Ja ‘t is om te zalig te zien hoe de moeder de kuikentjes opvoedt. En de verschillende geluiden die daarbij gemaakt worden.

    • Andy on 07/05/2012 at 16:58

    Update van het aantal kippen : sinds zondag zijn er nog 4 bij de kip, slechts 2 onder de lamp. 2zijn er dus gepikt door katten of vogels 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.