Soms lijken ze niet op de mama en de papa

De 4 kuikentjes die door de kip uitgebroed zijn zijn nog steeds in leven, en geraken sinds een paar dagen ook over de hoge boord van de legbak.  Lekker warm in het stro bij de mama slapen.

Tijd voor een tukske

Maar van de 4 kuikentjes die uit de broedmachine komen, is er nog slechts ééntje in leven.  De andere 3 zijn verdwenen (vogels, katten ??).  Maar dat ene kuikentje volgt netjes zijn/haar ouders (of degene van wie het denkt dat het de ouders zijn) : de cavia’s !  Het slaapt zelfs niet meer onder de lamp, ik vermoed dat het tussen de cavia’s slaapt.

gras eten...

3 thoughts on “Soms lijken ze niet op de mama en de papa”

  1. jij hebt al even geschifte beesten als ik! (bij mij loopt er een lam rond dat denkt dat het een kip is).

  2. De meeste jaren laat ik één van de kippen ook een nestje uitbroeden. Meestal laat ik 7 eieren liggen. De kuikentjes mogen gewoon met moeder kip in open lucht rond crossen. Dit jaar is het het tweede jaar dat ik een gedeelte moet afsluiten voor de eksters! Die pikken een kuikentje op vliegen er gewoon mee weg! Dat zijn kiekendieven!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.