Allez allez changer…

Ik had weeral eens te luid geroepen.  Het ene kuikentje dat nog in leven was en door de cavia’s opgevoed werd, is ook niet meer.  Deze keer heb ik de pluimpjes teruggevonden.  Ik ben geleerd voor de volgende keer : kuikentjes afgeschermd buiten laten de eerste maand.

Slachtoffer nummer 4

Aangezien ik maar 1 kip meer had, ben ik zaterdag 2 nieuwe hennetjes gaan halen.  Ze zijn nog maar 4 weken oud, dus nog te klein om al los te lopen (zie pluimpjes hierboven).  Daarmee heb ik een stukje plein afgezet, en draad overgespannen, zodat ze hopelijk niet meer gepakt worden.

Deze keer beter afgeschermd
Twee nieuwe sloeries voor mijn haan.

4 thoughts on “Allez allez changer…”

  1. hopelijk zijn het geen ratten die je kuikens komen oogsten, want die geraken waarschijnlijk wel doorheen die afsluiting. (hier hebben ratten aan paar jaar geleden een ware slachting aangericht onder de kuikens).

  2. @Bart : ik denk het niet, er zit hier regelmatig een kraai in de bomen of op de draad, ik vermoed dat die de slachter is.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.