De puntjes op de i

Mijn garage is al bijna 2 jaar geleden afgewerkt, op een paar details na.  Je kent dat wel, prutswerkjes die niet echt dringend zijn, maar ooit eens moeten gebeuren.  Probleem is als je het niet direct doet, dat het altijd maar uitgesteld wordt.  Zo moet ik binnen in de garage nog een paar kleinigheden schilderen, alles bij elkaar een uurke werk, maar dat wordt altijd maar vergeten.  Regelmatig denk ik er nog eens aan omdat het krantenpapier ondertussen al 2 jaar op de vensterbanken plakt ter bescherming van eventuele verfspatten die ik zou maken bij het heel binnenkort (lees 2 jaar geleden) schilderen.

Een ander (ambetant) jobke is het dichtspuiten van de voeg tussen het venster en de buitenmuur met silicone.  (Het is mooier om dat ook te voegen met hetzelfde voegmengsel als waarmee de stenen gevoegd zijn, maar ik heb al bij verschillende huizen gezien dat die cement na een paar jaar begint uit te brokkelen omdat het niet hecht op het venster.  Dus kies ik voor silicone : elastisch en kleeft goed op vensters en deuren) Vorig jaar heb ik in de zomer eens gezocht naar silicone met de kleur die overeenkwam met de voeg van de bakstenen.  Ik heb die toen gevonden en ondertussen liggen die bussen al een jaar te wachten om uitgespoten te worden.  Als ik al eens goesting had om dat te doen, dan was het aan het regenen, of te koud, of te warm.  Vandaag was het eindelijk zover : ideaal weer, tijd en goesting !

Ondertussen zit die spleet vol met spinnewebben en ander vuil

Eerst grondig uitkuisen : een doekje gedrenkt in ethanol rond een mes draaien en daarmee de rand van het venster schoonmaken zodat het goed ontvet is.  Vervolgens met een compressor alle stof en vuil uit de spleet blazen.

Ontvetten met ethanol

Vervolgens een strook afplaktape op het venster plakken, en de spleet dichtsiliconen.

Ik heb duidelijk geen vaste hand voor die dingen

Dan mijn vinger in een zeepsopje steken, en de silicone gladstrijken.  Dan de plakband aftrekken, en nogmaals voorzichting gladstrijken met zeepsop.

Het eindresultaat...

Ik ben maar matig tevreden over het eindresultaat, maar het is niet makkelijk om een schone vlakke strook te krijgen op een oneffen muur.  De lichtgrijze silicone is ook nog iets te licht naar mijn goesting, maar ze zit er tussen en blijft ertussen…

5 thoughts on “De puntjes op de i”

  1. Toch goed gedaan voor iemand die dat niet elke dag doet!

    Die ramen, welke zijn het? kan je eens een fotootje laten zien met de onderkant van die ramen.

    Je kent dat eh, je bent naar iets op zoek en je oog heeft alleen nog maar oog voor dat onderwerp. We hadden onze droom ramen gezien, helaas ook aan een droomprijs voor als we de lotto winnen.

  2. Mooi gedaan. Tof project!! Ik zou zelf aan mijn eigen garage willen beginnen en vroeg me af of ik jouw plannen als uitgangspunt kan gebruiken. Als ik het goed begrepen heb, moet je voor de meldingsplicht ook plannen binnenbrengen. Zou ik jouw plannen als uitgangspunt mogen gebruiken?

  3. @Jeroen : met mijn plannen heb je zelf een architect nodig want het is groter dan 40 m2. Daarbij heb ik zelf redelijk wat moeten betalen voor die plannen (zie kosten garage), en blijft het copyright bij de architecte. Om die redenen zal ik je dus moeten teleurstellen.

  4. Oh dat uitstellen dat ken ik! Heb laatst ook maar een schilder gezocht (en gevonden via: http://www.schilder-weetjes.nl/schilder-offerte-aanvragen.html) om de boel aan de buitenkant nog maar eens een goede lik verf te geven. Maar dat uitstel ken ik inderdaad. Ik was eerst zelf nog van plan om de ladder op te gaan, maar dat is juist zo’n klus waar je zo tegen op kan zien en het dan toch maar weer laat zoals het is.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.