‘t Is af

Vandaag heb ik op het plat dak van mijn garage een 2de laag Derbipaint E geschilderd, omdat roofing de eerste jaren een lichte bruinverkleuring van het regenwater kan geven.  Vorig jaar had ik een eerste laag geschilderd, maar door het slechtere weer in het najaar is het er niet meer van gekomen voor de 2de couche.  Vandaag was het ideaal : er was zon, geen kans op een bui, niet te warm, tijd en goesting.

Het is wel duur spul om op je dak te smeren (als ik me goed herinner iets meer dan 100 Euro voor 20 liter), maar nu is mijn regenwater niet meer bruin gekleurd, en het is een extra beschermlaag op de roofing zodat die in de zomer niet meer zo warm wordt als de zon erop zit.

Op bovenstaande foto kan je ook zien dat “wat je zelf doet, doe je beter” : op mijn dak blijft geen water staan, op dat van de buren staat continu een grote plas water 😉

En daarmee is alles wat nog op mijn lijstje voor de afwerking van de garage stond, afgewerkt !

Hierbij dan nog 2 foto’s van het eindresultaat :

De voorkant
De voorkant
De zijkant
De zijkant

14 thoughts on “‘t Is af”

 1. Andy,

  een dikke proficiat.

  Zeer mooi en zoveel tijd erin gestopt om anderen te helpen.

  Dank u.

 2. ben jij metser of iets dergelijks van beroep?

  had jij voor je begon van alle veschillende werken een volledig uitegerkt plan?

  hoe ging je tewerk met dit plan? of hoe ging je tewerk?

  hoe lang heb je over alles gedaan?

  groetjes van een andere zot.

 3. @i-wouter :

  ik ben laborant, ik had een plan van mijn architecte, ik begon beneden, en ging rij na rij naar boven. Het heeft een 3-tal jaar geduurd voor het af was.

 4. Perfect verslag, Mooie garage en bedankt voor je informatie.

  groeten uit Nederland

 5. Beste,

  Welke afmeting heeft deze garage?Om zo eens de prijs te vergelijken

  mvg Bart

 6. @Bart : de garage is 6 x 8 m, en de oversteek langs de achterkant is 1 m, dus totale oppervlakte is 6x9m

 7. Amai,

  serieuze garage… doch serieuze kostprijs.
  Wij dachten een garage te laten zetten op een vloerplaat tegen onze halfopen woning van 6.5 op 7.5 (simpel recht op recht)zonder oversteek voor alles in 25000 Euro.

  Te laten doen… Hier ga ik dus voor vrezen lol.

 8. nog een vraagje, ik neem aan dat het een garage is voor twee voertuigen. Hoe groot is de sectionale poort. En de hoogte van de garage tot aan de dakrand.

  Hoe breed is de zijde waar de poort instaat?

  mvg Bart

  Echt een prachtige site

 9. @Bart : er kunnen inderdaad makkelijk 2 voertuigen in. De poort is 4 m breed, die gevel 6 m, de hoogte is 3 m.

 10. Dag Andy

  Ik neem aan dat je muren in de garage niet hebt laten bezetten?
  Hoe heb jij de ramen aan de binnenkant van de garage afgewerkt? Kan je de beugels waarmee de ramen zijn vastgezet zien zitten bij wijze van spreken?

  mvg

  Thijs

 11. @Thijs : ik heb aan de randen van het venster dunne latjes gevezen zodat de spleet tussen raam en muur dicht is. De beugels zijn zichtbaar, maar mee geschilderd met de muur, dus niet echt storend.

 12. Dag Andy,

  Heb al ontelbare keren op je site gekeken en nu pas de garage ontdekt. Weet ook niet hoe het komt. Proficiat! En dank voor alle uitleg en foto’s die me al veel hebben geholpen. De prijs lijkt me normaal gezien het feit dat er met degelijke materialen werd gewerkt.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.