Catalpa te krijg

Een 3-tal jaar geleden heb ik van een Catalpa in Frankfurt wat zaad meegepikt, gezaaid, en momenteel is dit het resultaat :

De hoogste zal ik houden voor mezelf en wil ik naast het terras  van mijn nog te maken zwemvijver planten, de rest heb ik over.  Iemand interesse ?  Gratis en voor niets ?  Ze mogen nog een jaartje blijven staan, maar dan zullen ze al snel te groot worden, en ze staan te dicht van de buur.  Hou er wel rekening mee dat dit gezaaide Catalpa’s zijn, en dus geen zo’n klein boompje blijven zoals je kan kopen in tuincentra om in je voortuin te zetten (ik denk dat die geënt zijn)

Dit is een foto van de mama (het was toen half september, dus daarmee dat er al gele bladeren aan de boom hingen) :

5 thoughts on “Catalpa te krijg”

  1. Ewel, ge neemt een zaadje, steek het in de grond, en je wacht, en wacht, en wacht…

    Bij sommige gaat dat makkelijker dan andere. Catalpa ging goed, van een rode beuk is het nog niet gelukt, van okkernoten wel, nu schieten er ook veel haagbeukplantjes op naast mijn composthoop. Kwestie van te proberen hé.

  2. aha! een zaadje in de grond steken moet mij ook wel lukken, dat wachten en wachten en wachten zal misschien moeilijker gaan…

    maakt het trouwens uit wanneer je zaait?

  3. Denk niet dat het veel rol speelt wanneer je zaait. Zowel najaar als voorjaar hebben al gewerkt voor mij.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.