‘t Is zo lastig

Mijn chauffage lig nog niet aan, in huis is het ‘s morgens en ‘s avonds 15 °C.  Dit komt omdat ik in een oud huisje woon met enkel glas.  Ik probeer het zolang mogelijk uit te stellen om mijn chauffage aan te steken, om gas te besparen (gierig zoals ik ben).  ‘s Morgens pikt dat, uit bed stappen in een koud huis…  ‘s Avonds is dat minder erg, dan kom ik thuis na 6 km fietsen, en dan steek ik de vlam in mijn hoge-rendements houtkachel.  Al snel wordt het dan lekker warm in mijn leefruimte en kan ik genieten van het vlammenspel.   Ik ben echter niet de enig die ervan geniet :   Fedora heeft zich vandaag ook dicht van de kachel genesteld…

Op de rand van de salontafel dutten
Eeeuuwww. dat is toch lastig zulle !

6 thoughts on “‘t Is zo lastig”

 1. bijkomende besparingstip: Fedora wat minder eten geven 😉

  Schoon snoezig beestje, maar precies een beetje uitgezet (hmm, nu ik het zo herlees, eigenlijk een omschrijving die ook op mezelf van toepassing kan zijn. Allé behalve het schoon en snoezig dan …)

 2. Ja ik weet het. De ander poes Xandros eet weinig, Fedora eet veel. Het is een zwerfkat die ik in huis genomen heb, en iedere keer ze aan de eetbak passeert denkt die “Ah, er is nog wat eten, ik zal wat reserve binnenspelen, want straks is er misschien geen meer”, met de gevolgen vandien 😉

 3. hmmm lekker z’on gezapige kat… maar ja een beetje minder kan geen kwaad…

  Die tang daar op de foto, voor noten te kraken of een ander marteltuig?

 4. Dat dacht ik al.

  Ziet er ook een gezellige kachel btw… wij zijn aan het dromen van een speksteenkachel 🙂

 5. Tja tis vant goei leven e men katten zijn ook zo dik, so wath hoeveel mensen zijn niet te zwaar?!

  Een kachel da mis ik se, hier ist verwarming al enkele tijd nu…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.