Besparingen

Dankzij de grote banken die ons geld verspeeld hebben, om zelf nog meer winst te maken, is er 2 jaar geleden een crisiske uitgebroken dat de hele wereld getroffen heeft.  In eigen land zitten we al een hele tijd zonder regering, maar eigenlijk maakt dat niets uit, het leven gaat gewoon voort, ook zonder die regering.  Beter dus van die af te schaffen, het zal de Belgische staat al héél veel aan nutteloze lonen van nutteloze politici besparen… (tot zover mijn ergernis over de geldwolven en mensen die denken dat ze het land/de wereld gaan verbeteren(ter verduidelijking : ik volg de politiek op de voet, maar krijg explosieve diarree van het stelletje onbekwame egoïsten die momenteel het landschap proberen te kleuren)).

Waar ik naar toe wil, beste luisteraars, zijn de kleine besparingen die ikzelf recent doorgevoerd heb.

Als eerste heb ik mijn internetabonnement aangepast van Expressnet naar Comfortnet.  Dat geeft een besparing van 12 Euro per maand, nog steeds voldoende snelheid om vlot te surfen, massa’s p***o te bekijken en dan nog niet mijn totaal maandelijks datavolume op te gebruiken, te mailen, …  (Nadeelke : ik ben mijn webpagina kwijt bij mijn provider, maar die gebruikte ik toch niet actief)(nog een ander nadeelke is dat die basterds 50 Euro administratiekosten aanrekenen om te verlagen van abonnement).

Als tweede ben ik zopas van energieleverancier veranderd.  Toen ik 5 jaar geleden verhuisde wilde ik niet bij het arrogante electrabel (ook geldwolven) blijven, en bleek Nuon een van de goedkopere alternatieven.  Vandaag heb ik nog eens de prijzen vergeleken op de website van Test-Aankoop, en blijkt mijn abonnement bij Nuon niet meer zo goedkoop te zijn.  Dus ben ik voor gas en electriciteit overgestapt naar Lampiris.  Ze leveren zogezegd 100% groene energie, maar daar ga ik niet mee akkoord : 33% halen ze uit biomassa en biogas, 39% uit windenergie en 21% uit waterkracht (in totaal kom ik niet aan 100% ?).  Biomassa en biogas vind ik geen groene energie, dat blijft CO2 produceren, maar tegenwoordig is het “in” van te kunnen zeggen dat het niet van aardolie komt.  Wat is hier mijn besparing : 12 Euro per maand voor elektriciteit en 6 Euro per maand voor gas.

Per jaar ga ik dus al 360 Euro kunnen besparen, dat is niet zo superveel, maar het is het begin van mijn eerste miljard hé 😉

Ik heb nog grotere dingen in de pipeline zitten, zoals een energiezuinig huis bouwen, maar dankzij de onbekwame stadsdiensten is het voorlopig niet mogelijk om mijn huis te herbouwen, want een of andere snuggere heeft de nieuwe RUP plannen zodanig gemaakt dat de beschrijving en de tekening elkaar tegenspreken, “en ja meneer, het staat zo op papier, daar kunnen wij niet aan doen hé”…

2 thoughts on “Besparingen”

  1. Ja ‘t zijn de weerkerende kosten die het meest besparingen opleveren. Wij zijn sinds onze verhuis in de slechte gewoonte gesukkeld om exclusief bij den Delhaize onze boodschappen te doen. Dure affaire! In 2011 is ons goed voornemen om die kosten naar beneden te halen (en dan vooral de kattenbakkorrels. Katten!! ‘t kost geld als het eten er in gaat en ‘t kost geld als het er weer uitkomt!). Qua groene electriciteit: ecopower al eens bekeken?

  2. @meneer boerenerf : ja, Ecopower is nog iets goedkoper dan Lampiris, maar daar kan je geen aardgas bij kopen, en ik wilde maar 1 bedrijf voor de levering.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.