Mijn “Future for Sale” kindje

Het is ondertussen een tijdje stil geweest over mijn “kindslaafje” van India, maar de reden hiervoor is dat Future For Sale draait op mensen die naast hun gewone werk, zich vrijwillig ook nog bezighouden met deze organisatie.  Op de laatste dag van het vorig jaar kreeg ik de informatie over het meisje dat ik financieel steun om te kunnen naar school gaan.

Haar naam is Gowri Sanda en geboren in 2001.  Ze zit ondertussen in de 5de standaard (4de leerjaar bij ons) en dat is het laatste jaar dat ze gratis naar school kunnen.  Ze zou graag lerares worden.  Haar ouders verdienen 1400 roepi (21 Euro) en dat is ver onder de armoedegrens.

Mijn schoolkindje Gowri

Ik had dus in juli 100 Euro gestort, en daarmee kan Gowri een gans jaar naar school gaan.

Het pluspunt aan dit systeem is dat je effectief een kindje toegewezen krijgt, en dit dus kan volgen en blijven steunen in de toekomst, in tegenstelling met andere organisaties waar je ook steunt, maar niet weet wat er exact met je geld gebeurt.

Er zat ook een brief van Gowri bij de informatie die ik van Future For Sale kreeg.  Het was eigenlijk een standaard brief waar hier en daar een woordje ingevuld was, met onderaan nog kerst- en nieuwjaarswensen alsook een bedanking bijgeschreven door Gowri zelf.  Aangezien ze nog maar 9 jaar is, en Engels niet haar moedertaal, vind ik dat een hele prestatie.  Ze leren Engels, dus in de toekomst zal dat evolueren naar meer handgeschreven brieven.

Tien dagen eerder had ik zelf ook al een brief geschreven om mezelf wat te beschrijven, ondertussen zal ze dat waarschijnlijk al ontvangen hebben.  Hopelijk kan ze mijn handschrift lezen 😉

3 thoughts on “Mijn “Future for Sale” kindje”

  1. Een slavinnetje? Sjansjaar! Al jaren gaan er vrienden van mij naar die regio op vakantie en al jaren vraag ik me een slavinnetje mee te brengen. Tot nu toe echter noppes (dat ik dringend andere kameraden nodig heb, denk ik dan!). Maar blijkbaar kunt ge dat dus gewoon via het internet bestellen en sturen ze u die op ne keer dat ze afgestudeerd is. Voorwaar een mooi initatief, ‘k zal die For Sale site ne keer goed bekijken.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.