Broedse kip

Ongelooflijk maar waar, een van mijn Vlaanderse Koekoekhennen (met name Lotte) is broeds.  Ik had dat niet verwacht, want het schijnt geen ras te zijn dat snel broeds wordt (van horen zeggen van andere kwekers die telkens zelf hun eieren uitbroeden).  Deze morgen heb ik nog 5 eieren onder haar gat geschoven, zodat ze toch op meer dan 1 ei zit te broeden.  Over 3 weken zullen we zien of ze er aanleg voor heeft…

 

Lotte op haar nest

 

 

8 thoughts on “Broedse kip”

  1. @Tom : het is inderdaad noppes geworden. Vorige week lag ze nog op 1 ei, soms ook op het nest ernaast zonder ei (en lag dat ene ei in de kou). Gisteren is ze ermee gestopt, en lagen er terug 5 eieren in dat nest. Vandaag zat Kristel op het nest, de komende dagen kijken of die erop blijft zitten…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.