Bijenhuis te slopen

Met het programma Dieren in Nesten proberen ze de Vlaming te stimuleren om natuurgebied te creëren.  Zo was er ook een item over de bijen.  Nu had ik in januari al een diep gat (1,4m)  ter controle van de grondwaterstand gegraven op de plaats waar mijn zwemvijver moet komen, en zijn er ondertussen daar een aantal bijen hun nest aan het maken.   Die sukkelaars zullen dus komende vrijdag hun “met eigen pootjes gemaakte” nestplaats zien gesloopt worden ten voordele van mijn “egoistische voor mijn eigen onspanning” zwemvijver.  En ik kan die beestjes niet wijsmaken dat ik al een hoeveelheid gaatjes gemaakt heb (tot de batterij van mijn boormachine leeg was) in de stapel brandhoud die ik liggen heb…

De te slopen nestplaats...

2 thoughts on “Bijenhuis te slopen”

  1. Lijkt op het eerste zicht een nestje steenhommels te zijn. Een gedwongen verhuizing zal inderdaad moeilijk zijn…meer doen dan je suf boren in je brandhout kan je niet doen. Geen schuldgevoel kweken dus! 🙂

  2. Bij hebben er ook hommels hun nestje gemaakt in een gat in de grond dat ik nog van plan was op te vullen. Dat opvullen zal dan maar voor in het najaar zijn. Maar als er 1 van onze bezoekers zijn voet verstuikt is het op kosten van hun familiale zulle.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.