2 thoughts on “Vliegenzwam”

 1. Opletten… Door een vliegenzwam onder te brengen in de categorie ‘plantjes’ verraad je wellicht je leeftijd.

  Ja, ik heb indertijd ook nog geleerd dat paddenstoelen tot het plantenrijk behoren, maar sindsdien is daar verandering in gekomen.

  Het rijk van de levende wezens wordt tegenwoordig onderverdeeld in het plantenrijk, het dierenrijk, de zwammen, de protisten en de monera (het vijfrijkensysteem van Whittaker).

  Sindsdien zijn daar nog wel wat wijzigingen in gekomen, maar zwammen zijn definitief uit het plantenrijk verbannen…

 2. AnneTanne,

  ik wentel mij efkes in het stof der schaamte ! Ik heb de 3 laatste jaren van de humaniora de wetenschappelijke richting biotechniek gevolgd, en erna 3 jaar hoger onderwijs korte type richting milieusanering, dus die dingen heb ik allemaal geleerd…

  Ik zal eens moeten nadenken over de benamingen dieren – planten op mijn blog, want het is niet de bedoeling van er een “correcte systematiek” van te maken. Ik ben nogal slecht in het onthouden van namen, met het gevolg dat er meestal geen namen bij de fotokes zullen staan. Het is eerder de bedoeling van de bezoekers te tonen hoe schoon “de organismen” (kunnen) zijn in een tuin. Toch bedankt voor de opmerking.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.