Extra scharrelplaats

Ja, ik vond dat mijn kippen een te klein pleintje hadden om te scharrelen.  20 m x 5 m is niet zo groot hé.  Veel mensen hebben niet eens zo’n grote koer in ‘t stad, veel kippen moeten al content zijn met een 2-tal meters in ‘t vierkant om hun leven te slijten.  Met het droge voorjaar staat er geen enkel sprietje gras meer in hun plein, en dat vinden de cavia’s en mijn konijn ook niet zo leuk.  Andere jaren zag ik in het voorjaar de beesten niet lopen tussen het lange gras, dit jaar is het duidelijk anders.  Naast het kippenplein lag nog een stukje waar ik de komposthoop liggen heb, en gras laat groeien om te hooien.  Dit jaar is er nog niets in huis gekomen van het hooien, eerst niet lang genoeg door de droogte om te hooien, later te nat om het droog te krijgen.  Dus is het regelmatig gewoon afrijden met de grasmachine.  Deze week heb ik draad gezet, om de afscheiding te maken met mijn moestuin, en een opening gemaakt met het kippenplein.  Het poortje moet ik nog maken, voorlopig afgezet met een paneel.  Een nieuwe wereld ging open voor die beesten, en ze eten merkelijk minder van hun graan in het kot…

De kippenwoestijn rechts, linksboven de groene weide.
Hun nieuwe extra speelplein, met een berg aarde uitgegraven van onder mijn toekomstig terras.

Nu ga ik in het kippenplein een stuk afzetten, zodat het gras er kan teruggroeien voor de cavia’s (want die durven zover niet lopen naar de nieuwe weide).

4 thoughts on “Extra scharrelplaats”

  1. @ Tommy : als ik met mijn auto van voor naar achter rij, dan ben ik een uur onderweg…

    Het is maar 1500 m2 groot hoor.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.