Sponsor nonkel

Het is al van januari geleden dat ik er nog iets over geblogd heb, maar het is nog eens tijd om iets te vermelden over het schoolkindje Gowri dat ik sponsor in India via Future for Sale.  Net voor de zomer heb ik een brief teruggekregen met een paar foto’s en informatie van Leen van Future for Sale.

Ik was een beetje verrast dat Gowri mij “sponsor nonkel” of “school nonkel ” noemde in haar brief.  Meestal wordt de term “schoolouders” gebruikt, maar aangezien ik vrijgezel ben (en dat in mijn eerste brief naar haar geschreven had, gebruiken ze daar de term “nonkel”.  Leuk !

Ik haar eerste brief (met bijhorende tekeningen met blinkertjes opgeplakt) die ik teruggekregen heb bedankt ze mij om haar te steunen zodat ze naar school kan gaan, en vertelt ze dat ze graag lerares wil worden.

Brief van Gowri

Er zat ook nog een kaartje bij van Leen van Future for Sale die in het voorjaar naar India geweest is.  Gowri is een rustig en teruggetrokken meisje, die al een stuk zelfzekerder is dan vorig jaar, nu ze weet dat ze verder kan studeren.  Op een van de foto’s die erbij zat, ziet ze er toch ook een beetje een deugnietje uit 😉

Gowri

Om zelf brieven terug te schrijven worstel ik een beetje met de vraag wat je dan naar een kind van 10 jaar moet schrijven.  Maar volgens de mensen van FFS maakt dat niet zoveel uit, een beetje vertellen over alledaagse dingen, daar zijn ze nieuwsgierig naar, en zowizo is het voor het kindje in kwestie een feest als er een brief aankomt.  Dan wordt ze bij moeder overste geroepen die ze dan helpt bij het lezen (en vertalen) van de brief.  Ik heb ook al telkens een kleinigheid bijgestoken (stickers voor kindjes om dingen te versieren) en ik vermoed dat ze dat ook wel leuk vindt.  Deze keer heb ik gestoeft over mijn zwemvijver en een paar van mijn beestjes voorgesteld.

Mijn brief naar Gowri

1 thought on “Sponsor nonkel”

  1. Mooie brieven Andy!

    Hartverwarmend.

    Het ziet er ook al een flinke meid uit…met inderdaad een deugnietblik. Hopelijk kan ze haar droom waar maken en lerares/prof worden.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.