De derde schetsen

Ja, ik weet het, voor jullie zijn het de tweede schetsen, maar ik heb een reeks overgeslagen omdat ik zelf al snel redelijk wat opmerkingen had.

De verdieping :

Dat ziet er al redelijk naar mijn goesting uit.  Ik zou misschien een even grote velux in de logeerkamer steken als in de rest van het dak, en misschien ook een in de traphal ?  Drie kleine venstertjes langs de achterkant is niet mijn ding, ik zou eerder voor één grote kiezen.

De verdieping

Het gelijkvloers :

De 2de versie van de schetsen was het volgende.  Daar had ik als opmerking dat de deur van de badkamer in de gang moest uitkomen (en eventueel een in de dressing), en dat de berging groter mocht zijn.  Ik twijfelde over de indeling van de keuken en zithoek.  Op een bouwforum had ik gelezen dat het interessanter is van de keuken met zicht op de tuin te hebben, ipv de zithoek.  Als je in de zithoek zit, kijk je meestal tv, en als je zit te ontbijten is het leuker van de tuin te zien.  Daarmee heb ik dat deel laten omdraaien.

Gelijkvloers versie 2

De derde versie is de volgende.   Hier is eigenaardig genoeg de badkamer groter geworden en de dressing gedraaid.  Dit lijkt me niet zo interessant, ik denk van dat terug te veranderen.

Nu is de berging een stuk groter, maar misschien iets teveel van het goede.  Misschien mag die een goede meter korter worden.  Hier is nu wel het voordeel dat de achterdeur aan de achterkant is, en niet aan de zijkant (en de andere kant van de oprit) zoals in de versie 2.

Ik denk er ook aan van de spoelbak van de keuken 90° te draaien zodat die op de plaats waar nu de afmeting (114) staat, dan kan de eettafel wat breder zijn.  En misschien de deur van de berging die in de leefruimte uitkomt ergens in de keuken laten uitkomen.

Is een venstertje in het toilet interessant/nodig ?

Gelijkvloers versie drie

De buitenkant :

Als de dressing zou gedraaid worden, kan ik in de voorgevel nog een venstertje hebben naast die van de slaapkamer.  In de achtergevel wil ik die drie kleine venstertjes op de verdieping vervangen door één grote.

De gevels

Dus beste lezers, laat uw commentaar maar komen !

 

4 thoughts on “De derde schetsen”

 1. Hallo Andy

  vooreerst knap werk!
  zou ik mogen weten wie de architect is? wij broeden namelijk ook op het plan om zelf ons huis te bouwen, en dit kan uiteraard niet zonder architect. m.a.w. zijn we opzoek naar een betrouwbare architect. zo u hem of haar kunnen aanbevelen?

  nog eens zeer knap werk! proficiat.

  gr
  Sam

 2. @Sam : architect is Luc Verstraete uit Drongen. Tevredenheid over ontwerp, aanpassingen en maken plannen tot bouwaanvraag : heel tevreden. Nadien : vragen die ik heb op bepaalde momenten in de bouw, werfbezoeken : niet tevreden. Een week wachten op een simpel antwoord, werfbezoeken van een paar minuten waar ik amper iets kan vragen. Maar ik hoor hetzelfde bij vrienden met andere architecten.

 3. Andy,
  Bedankt,
  Maar hij antwoordt toch? Onze vorige architect antwoordde gewoon niet, en het eerste werkbezoek was bij de voorlopige oplevering. (En dan was hij nog te laat omdat hij het
  niet wist zijn).

  Nog een klein vraagje. Was je beperkt in hoogte door stedenbouw? Of was het een bewuste keuze om de geen volledige verdiep hoogte te metsen voor de eerste verdieping? En ga je uw dak ook zelf leggen?

 4. @Sam : voor zo’n ereloon verwacht ik toch wel antwoord binnen de 48 uur hoor, en zeker op de moment dat ik voor een probleem sta.
  Ik heb geen beperking in hoogte. Maar aangezien ik alleen ben, zag ik er geen nut in om een volledig verdiep te zetten. Het kost meer en ik heb de ruimte niet echt nodig.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.