Nieuwe cavia

Daarstraks ging ik het kippenhok binnen, en wat zat daar naast het caviakot ?  Een beestje gelijk een cavia met piekskeshaar : een egeltje.

Mijn eerste cavia-egel (of is het egel-cavia)

Ik denk dat de cavia’s dat niet zo leuk vinden van tegen zo’n beestje te moeten slapen ‘s nachts, dus heb ik het uit het hok gehaald en tussen de bodembedekkers in de buurt van mijn takkenhaag gezet, zodat die daar een nestje kan maken.

Blij dat ik eindelijk een egeltje in mijn tuin heb. Dat zal het aantal slakken doen dalen.

Ik zal de legbakken van de kippen nu extra in het oog houden, want ik vond het al zo raar dat dat stro iedere dag volledig ondersteboven gekeerd was.  Ik vermoed dat die egel dat deed.  Als er nog een tweede zit, zal ik die daar wel eens kunnen betrappen en dan bij zijn/haar vriendje zetten.

2 thoughts on “Nieuwe cavia”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.