Blonde dellen

Een paar weken geleden had ik van collega’s Natascha en Pieter een kip gekregen omdat deze bij hen altijd maar over de draad vloog.  De haan is content met zijn nieuwe blonde del, en ik ook want ze legt goed, regelmatig eieren met dubbele dooier.

De haan zijn nieuw poesje, euh, kipje.
De haan zijn nieuw poesje, euh, kipje.

Mijn drie Vlaanderse Koekoekshennen zijn de laatste weken broeds geweest, en twee hebben het niet tot een goed einde gebracht, de paar kuikentjes zijn na een paar dagen overleden.  Ik denk dat de 3de hen een 6-tal weken heeft zitten broeden, de tweede sessie lagen er 6 eieren onder haar gat.  Twee zijn er uitgekomen eergisteren.  Dit is het resultaat :

Een witte en een zwarte.  Wie zou de mama van die witte zijn ?
Een witte en een zwarte. Wie zou de mama van die witte zijn ?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.