Gekwaak… of toch niet ?

Terwijl ik de filter van mijn zwemvijver aan het kuisen was (bladeren uit rapen, afgestorven planten verwijderen), dan vond ik plots een kikker in de filterzone.  Dat zal deze zomer voor gekwaak zorgen…  Zucht !

Bruine kikker...
Bruine kikker…

Maar toen ik ‘s anderendaags op stond, dan had ik een vermoeden dat het wel ging meevallen met dat gekwaak 🙂

Een blauwe reiger.  Zou die de kikker binnengespeeld hebben ?
Een blauwe reiger.  Zou die de kikker binnengespeeld hebben ?

2 thoughts on “Gekwaak… of toch niet ?”

  1. ‘t zijn vooral de groene kikkers die kwaken voor zot. De bruine maken veel minder lawaai.

  2. ‘t is zoals Hoow zegt: bruine kikkers (het beest op je foto) zijn er weliswaar vroeg bij op het seizoen, maar bollen het af eenmaal de eitjes gelegd zijn. Binnen een maand is er geen bruine kikker meer te zien in je vijver.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.