Boompje omzagen

Er staat al meer dan 10 jaar een boom in mijn kiekenplein waarvan ik dacht dat het een pruimelaar was.  Blijkbaar niet.  Momenteel stonden er katjes aan als bloeiwijze, en dat is niet wat je verwacht van een pruimelaar.  Het blad gelijkt echter goed op dat van een pruimelaar.  Ik had die al eens ingekort maar was die weer een heel stuk gegroeid.  Tussen deze boom, een notelaar en een knotwilg stond een echte pruimelaar te vechten voor wat zonlicht.  Tijd om daar iets aan te doen.

14 dagen geleden heb ik die ‘fake’ pruimelaar omgezaagd, met de hulp van Robin Moens (13 -14 jaar).  Zelf ben ik eerst in de boom gekropen om de hoge takken met een handzaag af te zagen, erna heb ik Robin laten feestvieren met de kettingzaag.

De jeugd draagt veiligheid hoog in het vaandel. Robin heeft een helm, oor- en gezichtsbescherming en een broek waar je met een kettingzaag moeilijk door geraakt en veiligheidsschoenen. Daar zou ik beter een voorbeeld aan nemen. Ik had gewoon een muts aan en oude kleren. De gevolgen zijn er ook naar. Een serieuze schram op mijn hoofd en scheenbeen van takken die ertegen gedonderd zijn...
De jeugd draagt veiligheid hoog in het vaandel. Robin heeft een helm, oor- en gezichtsbescherming en een broek waar je met een kettingzaag moeilijk door geraakt en veiligheidsschoenen. Daar zou ik beter een voorbeeld aan nemen. Ik had gewoon een muts aan en oude kleren. De gevolgen zijn er ook naar. Een serieuze schram op mijn hoofd en scheenbeen van takken die ertegen gedonderd zijn…
Robin aan het zagen, ik sta op het uiteinde van het rode lint om te trekken.
Robin aan het zagen, ik sta op het uiteinde van het rode lint om te trekken.
Voila, nu nog in stukjes zagen !
Voila, nu nog in stukjes zagen !
De andere pruimelaar is verplant, en begint te bloeien.
De andere pruimelaar is verplant, en begint te bloeien.

Met dank aan Robin voor de hulp !

3 thoughts on “Boompje omzagen”

 1. Dag Andy,

  Ik had zelf ook een paar schrammetjes op mijn armen maar dat viel goed mee. Ik heb me goed geamuseerd.
  Waarvoor dank!

  Robin (bijna 15 jaar).

 2. @Robin: oeps, we worden snel oud 😉 Ondertussen een serieuze wonde op mijn neus van de dunne takken en stukjes te kappen met een hakmes. Takje teruggesprongen in mijn gezicht en bloeden ! Een mens is nooit te oud om te leren.

 3. Dag Andy,

  als je een bijl en/of (kloof)wiggen kan gebruiken laat je het maar weten. Ik heb een kloofhamer en een bosbouwbijl liggen. Je mag ze gerust gebruiken. En iemand om te helpen ook😉!

  Robin.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.