Metselen van de gevelsteen

In mijn vorige post heb ik al grotendeels de gevelsteen aan de voorkant van de garage gemetst.  Nu werk ik dit af, samen met de zijgevel en als laatste de achtergevel.

1. Ook boven de venster- en deuropening moet een waterkerende folie komen.  Ook onderaan werk ik de 2 folielagen in, en laat om de meter stootvoegen open.

Ook boven de vensters een paar stootvoegen open laten op de folie.

Aan de voorkant komt nog een waterkerende folie boven de betonbalk.

Nu nog de achterkant : de oversteek waar ik later brandhout kan onder stapelen. 

6 thoughts on “Metselen van de gevelsteen”

 1. Hallo,
  toffe blog heb je !
  Ik ga een verzakte muur heropbouwen van een oude schuur (met nieuwe fundering) . Een vraagje: moeten er geen spouwankers voorzien worden tussen binnen- en buitenmuur?
  mvg

 2. Dag Andy

  Bij jou zijn de zijkanten en bovenkant van de garage opening met anderhalve gevelstenen teurg gemetst. Zo zie je de isolatie en spouw niet meer. Je gargepoort valt dus volledig binnen
  Hoe wordt dat eigenlijk gedaan wanneer je de gevelstenen horizontaal wil laat doorlopen met corbo hoekprofielen? De bovenkant van de garage opening kan hierbij toch niet worden dichtgemaakt?

  Hoe doe je zoiets bij ramen? De spouw en isolatie dichtmetsen met snelbouw?

  (Bij ons huis hebben we ook met van die hoekprofielen gewerkt maar aan de andere kant is daar wel alles door de bezetter dichtgemaakt. Ik was eigenlijk niet bepaald van plan om de garage te laten bezetten.

  Vriendelijke groeten

  Thijs

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.