Nieuwen otomobiel

Als doe-het-zelver is niets leuker dan je eigen auto maken.  Wat heb je nodig ?  Een autopakket van bij de Ikea :

Controleer of alle stukken in de doos zitten, alsook de sleutel :

En als je een ander kleur wil, koop ook nog een spuitbus verf.  Bestudeer de onleesbare handleiding en begin te puzzelen…

En nu serieus :

Geef een kind een nieuw speelgoedje en hij/zij is content.  Ewel, zo voel ik me vandaag ook.  Ik ben mijn nieuwe auto (Mazda 2) gaan afhalen. Nog een beetje zenuwen natuurlijk, aanpassen aan het nieuw speeltje, extra voorzichtig zijn, inschatten van neus- en kontlengte, …  Hij ruikt nog zo nieuw hé.  Maar wat is die geur eigenlijk ?  Wie weet is dat een mengsel van benzeen, tollueen, formol, xyleen,…  Allemaal giftige stoffen die samen een geur geven die mensen doet genieten van een nieuwe auto ?  Wie zal het zeggen ?

In ieder geval rijdt hij(of is auto een zij ?) goed : stiller dan mijn vorige, zou moeten een liter per 100 km zuiniger zijn, is ook vlot in het verkeer.  Ik ben een content kind 😉

Dat is toch een schoon kontje...

Ik wil natuurlijk mijn vorige auto (Nissan Micra) bedanken voor de voorbije 17 jaar (en 174.000.000 meter) trouwe dienst.  Ook al heb ik nu een nieuw speeltje, ik ga je toch missen.  Het gaat je goed (volgens de garage verhuis je naar het buitenland, hopelijk versta je hun taaltje ginder).

Ik vond dat je ook een schoon kontje had...
Hij ziet er nog schoon uit, maar toch al veel verborgen roest...

7 thoughts on “Nieuwen otomobiel”

  1. Moet ie ook gewassen worden? Want wordt niet rap vuil… .

    Enjoy driving, en duw maar ne keer goed op ‘t plankske, anders wordt het ne luie. Voor lange afstanden… Schoot heet u welkom.

  2. Hey Andy,idd schoon speelgoedje,hier zit er ook ene op hete kolen voor een nieuw exemplaar. Maar kga nog wel ff de rem er op zetten,want onze auto is nu 10 jaar geworden en nog door controle geraakt,dus moet van mij nog zeker één jaartje meegaan. Maar als ik zie hoe Marc al staat te popelen als zijne droom uitkomt,dan zie ik idd een kind met een nieuw speeltje,haha. Maar alvast veel plezier met uw nieuw bakske en hopelijk eens tot binnenkort. Misschien nog eens zwempartijtje van Speedy in de tuin ofzo??

  3. De ouwe had nen schoon kontje maar den nieuwen een sexy kontje.

    Proficiat met je aankoop.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.