Plantpatatten update

Na de bemerkingen in mijn vorige post  over pootaardappelen-aardappelplaag heb ik eens wat rondgegoogeld, en blijkbaar bestaan er rassen die een goede resistentie hebben tegen de patattenpest.  Een mens leert altijd bij hé.  Ik heb me dan toch een aantal “resistente” pootaardappelen gekocht, en ze naast mijn 3 rijen eigen kweek van “ik heb geen flauw idee van het ras” geplant (ja, weeral zonder voorkiemen 😉  ).  Ik ben benieuwd : als de plaag neerstrijkt op mijn onbekend ras, of de resistente dan volledig resistent zullen blijken te zijn, of toch een beetje ziek zullen worden.  Wordt vervolgd tijdens de zomer !

Ah ja, het ras is :

SANTE BIO : Vrij vastkokende middenvroege bio-aardappel met hoge opbrengst, goede resistentie tegen aardappelplaag en aardappelcystenaaltjes.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.