Pompoenplantje, waar ben je ??

Zaterdag heb ik mijn pompoenplantjes uit mijn couchebak verplant naar buiten. Zondag ging ik die nog eens controleren en extra water geven, en wat bleek : er is er een verschloenden. Een stukje blad blijft over, ernaast een gat in de grond…

Raar, maar geen probleem, ik had nog een plantje over dus heb ik dat zondag op dezelfde plaats in de grond gestoken.  Deze avond eens gaan kijken naar het plantje en jawel : het is ook weg !!!  Ik heb het gaatje wat groter gemaakt, en gezien dat er een gang onder zit.  Er is maar één conclusie : ik heb het plantje per vergissing op een belangrijke verbindingsweg van Tremors gezet…

9 thoughts on “Pompoenplantje, waar ben je ??”

  1. Het zou wel eens een veenmol kunnen zijn. Die graven gangen en eten aan de wortels van de planten. Let wel op want ze zijn beschermd.

  2. Tom, je zou kunnen gelijk hebben, een zonnebloemplantje dat een meter verder stond, is ook zijn wortels kwijt.

  3. Een glazen potje ingraven helpt om ze te vangen. Daar vallen ze in en kunnen ze niet meer uit.

  4. Als ik dat beeld zo zie lijkt het erop dat ge uw pompoenzaailingen water hebt gegeven met een Kärcher.

    Veel succes met de veenmollenjacht (zeker fotootje van trekken en terug vrijlaten!).

  5. Bart heeft eindelijk het raadsel opgelost 😉

    Ik heb al sinds zondag een potje in de grond steken, maar het beestje (wat het ook moge zijn) wil er niet invallen. Ik heb de randen nog wat steiler gemaakt vandaag, misschien nu wel succes…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.