Zucht ! (*)

Zucht !  Ik was vanavond een stukje van mijn kippenplein aan het afzetten om binnen een 2-tal weken mijn kuikentjes te laten buitenlopen zonder bedreigd te worden door de volwassen kippen. Op die moment merk ik dat Kristel, de Vlaanderse Koekoek hen, met een serieus gezwollen teen zit. Vorige week maandag had ik het verband van haar teen afgenomen en het zag er goed uit : niet meer gezwollen en proper.  Maar dat beest kan het niet laten van te scharten in de grond op zoek naar lekkers, en aangezien er geen nagel meer aanzit is dat niet meer goed beschermd.  Nu zat die teen dubbel zo dik als 14 dagen geleden, en was die nog aan het bloeden ook.  Terug naar de dierenarts ermee.  Vuil eruit gehaald, terug ontsmet, nieuw verband errond en inspuiting met antibiotica.  17 Euro, tjingtjing ! (de vorige 2 keer heeft het me telkens 15 euro gekost, tjingtjing). Vrijdag moet ik terug ermee om te zien of het niet ontstoken is en dan zal eventueel een stukje afgeknipt worden omdat de laatste cm van de teen geen been meer bevat.  Zal weer tjingtjing zijn. Dure kip, maar ja, als ik met mijn katten ga voor de jaarlijkse inentingen, dan kost dat ook rond de 50 Euro per poes, ik moet iets doen met mijn geld hé)

Zucht ! Mijn moestuin : dit weekend heb ik broccoli uitgeplant, vorig weekend koolraap.  Af en toe water geven dat ze goed aanpakken.  Vanavond is dit alles geplunderd door de duiven.  Nog de steeltjes staan er, alle blad is eraf.  Gelukkig bevatten de meeste nog hun kernblaadje, dus kunnen ze nog groeien en laat ik ze voorlopig nog staan.

Zucht !  De rest van de week voorspellen ze warm weer.  Op zich is dat natuulijk super, maar het heeft nog altijd niet veel geregend, en mijn tuin snakt naar water.  De komende dagen zal ik bijgevolg mijn dingen dat ik voor de 2de keer gezaaid heb, water moeten blijven geven in de hoop dat het kiemt bij het warme weer.  Voorlopig komt er nog niets op van de 2de zaaibeurt.  Sebiet mag ik voor een 3de keer herzaaien.

Zucht !  (maar deze zucht is er een van opluchting).  De kuikentjes maken het goed, ze eten goed (heeft een 2-tal dagen geduurd voor ze begonnen eten) , ze kakken goed (in hun water- en eetbakjes maar ja, de papa kuist dat toch 2 keer per dag uit…) en slapen veel.  Ik zou ze al niet meer terug in een eierschaal krijgen, dus ze groeien ook goed.

(*) idee gepikt van Bart.

3 thoughts on “Zucht ! (*)”

  1. Beestjes kosten geld, troost je ik geef meer geld uit aan men dieren…. Elke maand pillen tegen epilepsie voor de poes, dan nog extra voeding via spuit voor de cavia elke maand enz enz, enfin wie graag dieren ziet moet er ook voor betalen, tis zoals bij kids nemen.

  2. Hé, via mijn geschiedenis zag ik enkele bezoekers via jouw site, sta ik hier zelfs gelinkt, geweldig.

    Propere moestuin heb je.

    Mijn kuikens doen het ook prima, had wat schrik dat de eksters ermee gingen lopen en daarom in allerijl voor we op verlof gingen een net boven een deel van de kippenren gespannen. Ze leven nog alle 13. De mijne zijn natuurlijk uitgebroed, is wel vele leuker om te zien hoe de mama kip voor haar kroost zorgt en ik denk dat je er dan ook minder werk mee hebt.

  3. Het is bij mij ook de bedoeling dat ze natuurlijk uitgebroed worden, maar voorlopig is dat nog wat afwachten. Het feit dat je gelinkt bent, is omdat ik af en toe iets leuks of interessants zie verschijnen op jou blog 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.