Welkom in de sahara van Gent

Mijn goesting om volgend jaar nog een moestuin te onderhouden slinkt met de dag.  Vorig jaar is een groot deel van de oogst mislukt door de droogte, dit jaar ziet het er al niet veel beter uit.  Van de 4 rijen mais voor de kiekens tel ik een 14-tal plantjes die opgekomen zijn, van mijn rij boontjes een 9-tal plantjes, 3 rijen kool zijn door de duiven geplunderd een paar weken geleden.  Volledig rechts staan 3 tomatenplanten en een paar paprika’s die het goed doen omdat ik die dagelijks water geef.  Daarachter staat selder die het momenteel nog redelijk doet (krijgt ook af en toe water), en een rij prei waarvan ik merk dat er hier en daar een plantje de geest geeft omdat de kern uitgegeten is.

De aardappelen hebben ook last van de droogte, het loof begint af te sterven.  De wortels er naast laten ook hun loof hangen, en dan zwijg ik nog over de rode en voederbieten die ernaast staan… Morgen is er kans op onweer.  Laat het maar komen !!!

Ik heb nog boerenkool in de couchebak staan die binnen 14 dagen groot genoeg moet zijn om uit te planten, hopelijk heeft het dan al geregend.

1 thought on “Welkom in de sahara van Gent”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.