Ben ik de eerste ?

Ik wijk al direct af van het onderwerp door te melden dat er nog een zesde slachtoffer gevallen is bij de “Killing fields”.

Ik heb mij deze namiddag uit mijn kontafdruk in de zetel getrokken, en eens de toer van mijn tuin gedaan om het onkruid, dat al deftig begint op te schieten, te wieden.   Vervolgens heb ik nog een stukje gespit in mijn moestuin.  De helft heb ik voor de winter al gespit, bij dit weer gaat het vlot om de rest te doen. De kippen vinden het leuk dat er weer een stukje vers gespit is, en dan ligt het ook al klaar voor als het plantseizoen echt begint.  Ben ik de eerste die aan het spitten is ?

Ben ik de eerste ?

Ik heb ook nog een tros aardpeer geoogst (heet dat zo, een tros ?  In het West-Vlaams zou ik zeggen “nen ut”).  Die dingen bevriezen dus niet, handig, kan je de hele winter laten staan, en vers oogsten wanneer ik het nodig heb.  Ik heb er mij zopas een soepje mee gemaakt, en het is wel lekker moet ik zeggen.  Ik vroeg mij af of de soep naar aarde zou smaken, of naar peer, maar het smaakt gewoon naar aardpeer…

nen ut aardperen

En aangezien die dingen niet bevriezen (ja, ik val in herhaling), heb ik maar direct een nieuwe rij aardpeer geplant.  Ben ik de eerste die iets plant dit jaar ?

Ben ik de eerste ?

1 thought on “Ben ik de eerste ?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.