Efficiënt werken

De laatste maanden gaat bijna al mijn vrije tijd naar mijn zwemvijver.  Iedere avond een paar uurkes verder werken, in het weekend ook van datte, enkel regenbuien houden me af en toe binnen, en dan plof ik me meestal in de zetel om wat tv te kijken, of in een tijdschrift te lezen.  Je wil dus momenteel geen foto zien van mijn huis dat al in 2 maand niet meer gekuist is want momenteel staat dat op laagste prioriteit.  Mijn werkmateriaal voor mijn vijver ligt een beetje verspreid : een deel in de garage, een deel in mijn kot achteraan in mijn kot.  Dus af en toe zien de buren mij over en weer lopen, op zoek naar iets dat ik niet direct kan vinden.  Onderweg zie ik dan wat onkruid staan dat bijna gaat bloeien, dus trek ik dat uit, en iets verder nog wat, en dan begin ik wat te wieden.  Efkes later gaat alle aandacht weer naar de zwemvijver, tot ik bedenk dat ik dringend iets over mijn krulkool moet hangen om de duiven weg te houden, want die pikken de kool kaal.  Ah, de frambozen zien er ook al lekker uit, eventjes de oogst opeten.  Tjiens, de kippen hebben bijna geen water meer, eerst die vers water geven.  Miljaar, in die hoek staat ook veel onkruid, dat moet eruit.  Ik heb bijna geen propere handdoeken meer, ik moet vandaag een wasmachine volsteken.  De dingen die nu al meer dan een week aan het droogrek in huis hangen, mogen in de kast.  Maar dat doe ik straks wel, als het donker aan het worden is, eerst nog wat voortdoen met de vijver.  Mijn kat Xandros zit nogal veel in het kot vanachter als ik de deur openlaat staan, ik hoor geritsel achter een rek, er zullen daar muizen zitten zeker ?  Mijn muizenvallen verplaatsen die langs de andere kant van het kot staan.  ‘s Anderendaags zijn de maïskorrels van de vallen weg, maar niet dichtgeklapt.  Opnieuw mais opsteken, dag na dag.  Meestal  slaat de klem niet dicht en is de maïs weg, af en toe wel en heb ik prijs.  Ondertussen al 3 muizen gevangen.  Vrijdag weer prijs, en dubbel zo efficiënt als anders…

Twee voor de prijs van een.

5 thoughts on “Efficiënt werken”

  1. Het mooiste deel van de foto vind ik de staartuiteinden: romantiek tot het einde. Lady en de Vagebond met hun spaghetti-strengel kunnen er niet aan tippen!

  2. @hoow : die beestje kweken gelijk konijnen, en vreten overal gaten in. In mijn tuin laat ik de muizen gerust, maar ze moeten uit mijn kot blijven.

  3. om te voorkomen dat de muizen altijd met mijne maïs lopen zijn heb ik die met tec-7 vastgelijmd 😉

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.