Op de stok slapen

Ja, mijn zelf uitgebroede kipjes van eind maart worden groter, en slim zoals die zijn, willen ze ook op de stok slapen.  In hun kot is er echter geen stok aanwezig, maar daar hebben ze een oplossing voor gevonden.  De takkenhaag doet prima dienst als slaapstok (of is het eerder een aanvoelen van aankomende overstromingen ?)

Takken genoeg om op te slapen...

8 thoughts on “Op de stok slapen”

 1. ik heb 2 hokken aan mijn kippenplein, een waar de “ouders” zitten (met stokken), en een waar de kleintjes grootgebracht zijn (zonder stokken). Alle kippen kunnen in beide hokken, maar deze lichting gaat niet in het grote kot slapen op de stokken (vorig jaar deden ze dat wel). Ze hebben de keuze hé…

 2. aankomende overstromingen … Ben je maar zo zeker van je eigen prestaties? 🙂

  Hier is het echter wel van dadde. Dikke str aan de knikker. Er zit een lek in het filtergedeelte. Mag al m’n lava weer uitscheppen 🙁

  Zie het echt niet zitten na al het harde labeur dat reeds gebeurde.

 3. Hoe weet je dat je een lek hebt, en waar dat is ? Ik vermoed dat ik nooit zal merken als ik een lek heb, tenzij het heel groot is en het water snel wegloopt. Stel dat het maar een gat is van 1 mm, dat zou zo traag weglopen dat het niet opvalt…

  ps : met de overstromingen bedoelde ik hevige regenval met overstromingen tot gevolg, zoals in andere delen van de wereld (aangezien er geen seizoenen meer zijn).

 4. “Hoe weet je dat je een lek hebt, en waar dat is ?”

  als je in 1 nacht 3 a 4000 liter water kwijt bent en het gras/grond achter de vijver zopnat is.

  Hier loopt het water van zwemdeel naar filter. Zwemdeel blijft staan en filter blijft zakken. Dus zo weet ik ook waar.

  Waar in filter? Dat weet ik niet en zie ik momenteel geen andere oplossing dan alles weer uitscheppen. Tenzij er iemand suggesties heeft.

 5. Schone kippen! Hier zijn ze ongeveer even groot. Ondanks het feit dat er in het hok meer dan stokken genoeg beschikbaar zijn verkiezen onze kippen ook om op vanalles en nog wat te zitten behalve de stokken.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.