Nieuw kieken

Sinds gisteren heb ik er een nieuwe kip bij.  Het is een Mechels hoen, kleurslag wit.  Onder de kiekens ook wel een “blonde del” genoemd.  Volgens de kweker zouden deze witte eieren leggen, zodat ik het onderscheid kan maken tussen eieren van mijn Vlaanderse Koekoek, en deze van mijn Mechels Hoen.  Kwestie van te weten welke eieren ik aan het uitbroeden ben hé.  En gekruist met mijn Vlaanderse Koekoek haan zal er misschien wat meer vlees aan zijn om op te eten, en die kruisingen kunnen evenzeer dienen als legkippen.

Mijn nieuw kieken : Maggy

5 thoughts on “Nieuw kieken”

  1. Euuhhh…wacht, even herhalen voor de duidelijkheid:
    Maggy is uw blonde del?
    Juist?

  2. @Bart : ik kan moeilijk namen onthouden, dus alles wat een beetje op elkaar gelijkt geef ik dezelfde naam…

  3. Merci, blonde del, Maggy! Had liever een cavia geweest of kat maar ale, ge denkt aan me das al veel, ookal ist als kieken.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.