Eerste duik van het jaar

Zelfs tijdens het weekend heb ik nog steeds geen toestemming gekregen van de stadsdiensten om te beginnen met mijn bouw (zie vorige post). Is er daar dan geen permanentie die zich met die dingen bezig houdt ?  Na wat bezig te zijn geweest rond mijn nieuwe regenwaterput heb ik in de late namiddag voor de eerste keer dit jaar genoten van mijn zwemvijver.  Een aangename 22 graden was het water.

Plons !!!
Plons !!!
Hopelijk haal ik de overkant ...
Hopelijk haal ik de overkant …

 

7 thoughts on “Eerste duik van het jaar”

 1. We hebben je hele project gevolgd en waren zwaar onder de indruk.
  Graag zouden we ook zelf een zwemvijver aanleggen voor ons en de kinderen.
  We hadden graag geweten welke dikte je epdm-folie had.
  En wat voor een beschermingsfolie je gebruikt hebt (waar komt hij vandaan).
  Alvast bedankt voor je reactie!

  Saskia & Alexander

 2. @Saskia & Alexander : ik heb dat bij Voornekoi besteld online :

  http://www.voornekoi.nl/frame.htm

  Ik heb gekozen voor die EPDM 1,02 mm dik. Dat beschermvilt, pomp, doorvoeren heb ik daar ook besteld. Eerst offerte gevraag voor alles wat ik nodig had, besteld, en een paar dagen later werd het aan huis geleverd (ze belden zelfs om te weten of er iemand ging thuis zijn). Zeer tevreden over.

 3. Hallo,
  jouw blog gevonden via “zwemvijver aanleggen” in Google 🙂
  Indrukwekkend hoe je die vijver gemaakt hebt, en daarenboven zowel erg gedetailleerd als luchtig geschreven, een niet eenvoudige combinatie. Heel aangenaam om lezen. Dankjewel! (en ik ben hier nog niet uitgelezen…)

 4. Ja, ik ben het met iedereen eens… Topsite 🙂
  Ben mijn material al aan het bestellen zie!

 5. Hey,

  Ziet er fantastisch uit… Zijn er intussen nog veranderingen aangebracht? Werkt alles zoals het moet of zijn er toch opmerkingen over hoe je dingen anders zou doen?

  Groet

 6. @Gryseels :
  -Ik heb momenteel vliegengaas boven op die filtermandjes gelegd omdat ik wat last had van draadwieren vorig najaar. De wieren die uit de vijver in het filtergedeelte spoelen, rollen zichzelf op in het vliegengaas dat als een zak in de mand hangt.
  -de draineerbuizen onderaan het filtergedeelte zou ik in het vervolg waarschijnlijk zonder die “kokosmat” er rond nemen. Soms heb ik de indruk dat dit omhulsel licht verstopt geraakt waardoor het water minder snel stroomt.
  -De buis naar (en weg van) de pomp met een zo groot mogelijke diameter nemen, en net voor en achter de pomp versmallen, om zo weinig mogelijk wrijvingsweerstand te hebben.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.