Weeral rotte tomaten

“Die stomme moestuin kan de pot op ! ”

Dat is het gevoel dat ik momenteel (en een paar keer (Zucht, Zaaien 2de poging) ook in het voorjaar had) heb (pfew !, zinsconstructies worden ingewikkeld).  Op andere blogs kan je lezen welke lekkere tomaten ze wel hebben dit jaar.  Voor mijn verlof had ik een paar mooie tomaten afgetrokken die een rode kleur aan het krijgen waren en ik had ze binnen gelegd zodat ze verder konden rijpen.  Toen ik na een week terug was, zagen ze er zo uit :  een mooie rode kleur met af en toe een barst in, schimmel en rotte plekken.

Nondemilj@*$µ§*&jue !!

De rest hangt gewoon te rotten aan de struiken :

Miljaardenondemilj@*$µ§*&jue !!

Dat is al het 2de jaar op rij dat ik dat voorheb.  Misschien moet ik eens specifieker zoeken naar tomaten die het goed doen in open lucht, in plaats van het eerste-beste-pakske uit het rek te pakken met tomatenzaad in.

8 thoughts on “Weeral rotte tomaten”

 1. schrale troost, bij mij is de oogst nog zwaarder tegengevallen…

  mijn besluit staat vast, de groentenmoestuin kan de pot op, volgend jaar probeer ik het alleen nog maar met kruiden en fruit. én buitentomaten natuurlijk 🙂

 2. Hilda courgetten zijn ook altijd een succes, wij hebben weinig zon (bos) en op een klein open plekje toch wat geplant, elke week nemen we er ene mee naar huis.

  Andy jammer van die tomaten maar tuinieren is toch experimenteren en selecteren (en dat begint bij de aankoop van uw zakjes 😉 )

 3. Ik herinner me dat ik als kind veel betere oogst had (in West-Vlaanderen (zandleem grond), dan nu in Gent (zandgrond). Maar op mijn leeftijd leer ik nog altijd bij hé. Ik zal binnenkort eens mijn wortels oogsten, benieuwd of ze weer aangevreten zijn…

 4. ge moogt u natuurlijk altijd al eens laten bijstaan door produktjes (bordeause pap kan al eens in de biologische teelt zeggen ze, de andere iets minder), een afdakske, of een serre, da mag; maar opgeven moogt ge niet 😉

  zonder is gezonder, maar zonder tomaten (uit eigen hof) is nog ongezonder…

 5. @the666bbq : vorig jaar had ik me voorgenomen van dit jaar een oude koepel van een plat dak te gebruiken boven mijn tomaten. Met de zonnige juli maand dacht ik dat het niet nodig was, maar de regen in aug heeft me in snelheid gepakt…

 6. Allez Andy..niet opgeven! Tomaten kweken is ‘t mooiste dat er is in een groententuin. Maar ook één van de gevoeligste voor de weersomstandigheden. Dit jaar was ‘t dus gene vette bij velen.

  Maar zoals the666bbq zegt: gebruik toch maar eens bordeaulese pap. Wat de grond betreft: hier is ‘t ook zandgrand en in de plantgaten meng ik altijd goed verteerde compost. Midden in ‘t kweekjaar nog eens extra kali bij en dat gaat hier redelijk goed nu!

  Succes voor volgend jaar 😉

 7. the666bbq zegt dat, maar als overgangsmaatregel he Stien 😉 uiteindelijk willen we tomaten ‘puur natuur’, zonder smurfenpoeder. Ik vind het alleen jammer dat mensen na hun eerste seizoen(en) afhaken omdat ze ‘per se’ niks willen gebruiken. Noem het leergeld, fietsen met zijwielkes; als de routine er een beetje inzit mogen die zijwielkes weer weg en gaat het (bijna) vanzelf…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.