Misschien toch het grote lot gewonnen

In mijn vorige post werd er gesuggereerd dat 7 van de 8 kuikentjes hennetjes zouden zijn, en misschien zal dat wel kloppen.  Nadat ik ze al een week aan de draad van het kotje zag naar buiten kijken naar de andere kippen, heb ik vandaag een tijdelijk-voorlopige buitenren gemaakt waarin ze toch wat buiten kunnen scharrelen.  En voldoende afgeschermd zodat ze niet meer als prooi kunnen dienen. Binnen het kwartier was het gepiep en gescharrel in hun nieuwe omgeving.  Haantjes zijn voornamelijk goed om vet te mesten, hennetjes zijn normaal een langer leven beschoren en te dienen voor de leg bij andere liefhebbers.  Leuk dus van eens meer vrouwen in de groep te hebben.

Volgens mij is het rechtse een haantje, en al de rest hennetjes.

1 thought on “Misschien toch het grote lot gewonnen”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.